Стр. 1 от 1
Глок в Мейнър
Posted 17 November 2009 - 14:44
Германският пилот Тимо Глок ще се състезава през сезон 2010 във Формула 1 с новия екип на Мейнър, обявиха официално от тима. Той е и първият официално обявен състезател на отбора в неговия дебютен сезон в най-високоскоростната надпревара на планетата.
Последните си две години Тимо бе част от екипа на Тойота. Контузия в края на сезон 2009, обаче, го извади за два старта от надпреварата.
"Имах няколко варианта за следващата година. Някои бяха и във вече утвърдени отбори. Целта на всеки един пилот е да спечели световната титла. Аз искам да успея, като участвам в изграждането на един екип, създаването на конкурентен автомобил и да съм ключова фигура в успеха. Тази възможност ми предоставиха Мейнър и за мен е много вълнуващо, че ще участвам във всичко това", каза самият Глок.
"Поласкани сме, че Тимо избра да бъде с нас", заяви техническият директор на тима от Великобритания Ник Уирт в официално изявление.
Posted 17 November 2009 - 20:13
Лукас ди Граси се гласи за съотборник на Глок
Бразилският тест пилот на Рено Лукас ди Граси очаква отговор от Мейнър през следващата седмица относно това, дали ще има място за него в титулярния състав на новия тим.
По-рано днес стана ясно, че Тимо Глок ще е единият от пилотите на отбора от Великобритания. Ди Граси се надява именно той да бъде съотборник на германеца.
"Мисля, че шансовете ми за споразумение с Мейнър са доста добри. Хората от екипа са се спрели върху няколко пилота и един от тях съм аз", каза самият Лукас.
Бразилският тест пилот на Рено Лукас ди Граси очаква отговор от Мейнър през следващата седмица относно това, дали ще има място за него в титулярния състав на новия тим.
По-рано днес стана ясно, че Тимо Глок ще е единият от пилотите на отбора от Великобритания. Ди Граси се надява именно той да бъде съотборник на германеца.
"Мисля, че шансовете ми за споразумение с Мейнър са доста добри. Хората от екипа са се спрели върху няколко пилота и един от тях съм аз", каза самият Лукас.
Препоръчваме ви:
Share this topic:
Стр. 1 от 1