Club S1 Форуми: Успешен тест за Владо със Шевролет от WTCC - Club S1 Форуми

Преход към съдържанието

Стр. 1 от 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Успешен тест за Владо със Шевролет от WTCC Rate Topic: -----

#1 Потребителят е офлайн   ivanalesi Икона

• Ferrari Pilota Avanzato
  • РипванеРипванеРипванеРипванеРипванеРипванеРипване
  • Група: Маршали / Новинари
  • Регистриран: 16-Jan 04
  • Интереси:Жан Алези, Ф1, Фелипе Маса, Физико, Колин МакРий, Форд Рали Тим, Алфа Ромео
  • Отбор:Scuderia Ferrari

Posted 15 October 2009 - 13:08

В края на сезона от Формула Мастър, Шевролет си избират един пилот на който да дадат награда безплатен тест с оглед да стане заводски пилот. Тази година те си избраха Арабаджиев, като се надяват той да бъде един от двамата нови пилоти които ще имат. От следващия сезон ще имат 5 заводски коли в WTCC, досега имаха само 3.
Теста е бил на Пембри(това е в Уелс и се ползва за основно за тестове от английските отбори във ФФорд/Рено/Ф3), малко след ГП2 тестовете и Владо е бил на 0.7 от най-доброто време на Роб Хъф в симулация за квалификация, и на 0.3 за състезание. Което изобщо не е лошо, даже е доста добро, при положение че за първи път кара кола с предно предаване, затова и от отбора са много доволни от него. Предполагам ще се опитват да го привлечат, ако не за 2010, то за 2011-та, понеже България и нашия регион са важни пазари на Шевролет в Европа, в Германия не карат такива коли ;)/>

Цитат

JD Motorsport's Vladimir Arabadzhiev enjoyed his first taste of the FIA World Touring Car Championship (WTCC) this week in Pembrey, United Kingdom, thanks to the Chevrolet WTCC team.

The Bulgarian was chosen by the team to test their WTCC race car, the Cruze, alongside official driver Rob Huff, as a reward for a top season within International Formula Master this year.

As part of this week's test, Arabadzhiev was given the chance to complete both a qualifying run and a race outing of ten laps, and said: "To spend a day working with a WTCC's works team has been a great opportunity for me. It doesn't happen often that young formulae drivers are given a chance to explore other motorsports top disciplines, like touring cars, in such a professional environment.

"It was a very interesting experience, as it was quite unusual to drive a front wheel drive race car for the first time. The team was very helpful to get me comfortable in the car and build my confidence before giving me a new set of tyres to do a qualifying run before a ten-lap race run. Rob Huff was available to give me some tips regarding his car and this proved useful to improve my lap times. I wish to thank Chevrolet and IFM for giving me this opportunity."

Although no official times were recorded, Arabadzhiev is said to have set qualifying times within seven tenths of experienced WTCC driver Huff, whilst the Bulgarian's race run saw him set a best lap just three tenths behind Huff.

Eric Nève, Chevrolet Europe Motorsport Manager, added: "One of the good things about the WTCC sharing racing weekends with the International Formula Master Series is the possibility to cooperate and to organise test sessions with their drivers, which allow us to look at young talents coming from single-seaters and allow a new generation of drivers to look for opportunities in the touring car scene.

"We are delighted to have Vladimir Arabadzhiev, a promising driver from one of the emerging European countries in motorsports, as the first IFM driver testing a Chevrolet and we are very satisfied with the extremely professional job he did during the test day."

International Formula Master General Manager Alessandro Alunni Bravi also commented: "The goal for International Formula Master has always been to train young drivers for the higher steps of motorsport. The FIA World Touring Car Championship is the very best out there in terms of touring car competition and the Chevrolet team holds a stunning racing history within the championship.

"We are truly honoured to have one of our IFM drivers, Vladimir Arabadzhiev, chosen to test with this team and given the opportunity to benefit from their extensive experience. I would like to thank Eric Nève and the Chevrolet team personally for their incredible support this season."

0

#2 Потребителят е офлайн   Breathfan Икона

• chalgakiller
  • Преглед на галерията
  • Група: Потребители
  • Регистриран: 30-Jan 04
  • Град:Димитровград
  • Интереси:Копаене на тунели.
  • Отбор:Williams

Posted 15 October 2009 - 13:25

Много интересена новина. Вече и по компютърните игри го има Владо. Ония ден си свалих Race ON и може да се кара и с него :)/>
0

#3 Потребителят е офлайн   Dragonfly Икона

• Почетен пъдар
  • Преглед на галерията
  • Регистриран: 22-Aug 04
  • Град:EU
  • Отбор:Без отбор

Posted 15 October 2009 - 17:00

Цитат

"We are delighted to have Vladimir Arabadzhiev, a promising driver from one of the emerging European countries in motorsports, as the first IMF driver testing a Chevrolet and we are very satisfied with the extremely professional job he did."
Win a drive with Kris Meeke

Този абзац от Аутоспорт не ми харесва, ама те пък англичани - всичко извън острова им според тях е тъмна Индия.

новината в сайта
0

#4 Потребителят е офлайн   Sgt. Hugo Stiglitz Икона

• Winter Is Coming
  • Преглед на галерията
  • Регистриран: 19-Mar 03
  • Отбор:McLaren

Posted 15 October 2009 - 17:24

Да, и на мене тази част ми хареса.Браво на Владо, времената му са повече от добри.

Огледалата са с българското знаме.
http://www.clubs1.bg/images/uploads/first/first_125561693009-46%20Arabadzhiev%20at%20Pembrey.JPG
0

#5 Потребителят е офлайн   evil_smith Икона

• Шампион
  • Преглед на галерията
  • Регистриран: 24-Apr 05
  • Град:Пловдив
  • Интереси:Финансови

Posted 15 October 2009 - 18:09

Breathfan написа на 15.10.2009 - 14:25:

Много интересена новина. Вече и по компютърните игри го има Владо. Ония ден си свалих Race ON и може да се кара и с него :)/>

Мамка му! Ще ме накараш да я пробвам.

Dragonfly написа на 15.10.2009 - 18:00:

Този абзац от Аутоспорт не ми харесва, ама те пък англичани - всичко извън острова им според тях е тъмна Индия.

Аз цялата статия като чета - не ми харесва.
Нещо като мнението на Себ. Льоб за Фокуса по време на ROC. :rolleyes:/>
0

#6 Потребителят е офлайн   ivanalesi Икона

• Ferrari Pilota Avanzato
  • Група: Маршали / Новинари
  • Регистриран: 16-Jan 04
  • Интереси:Жан Алези, Ф1, Фелипе Маса, Физико, Колин МакРий, Форд Рали Тим, Алфа Ромео

Posted 15 October 2009 - 18:42

На мене точно в този абзац ми беше странно, защото са писали че е IMF driver, а IMF e International Monetary Fund или Международния Валутен Фонд:)/> Което хич няма да е зле ако беше истина :P/> Да караш за МВФ:)/>
А иначе незнам вие какво не ви харесва, в БГ тоя спорт е на ниво 50-те, той Владо предполагам им е разказал ;)/>
Ето снимки от теста: http://www.gmeurope.info/MOPIDB/viewcatalo...N&AAAEbGAfA
0

#7 Потребителят е офлайн   Silver BENZ Икона

• AMG
  • Преглед на галерията
  • Регистриран: 20-Nov 07
  • Град:Варна
  • Отбор:Mercedes-Benz GP

Posted 15 October 2009 - 18:47

Това момче расте с дни като пилот,браво. :o/>