Club S1 Форуми: Макларън са поканени пред ССМС - Club S1 Форуми

Преход към съдържанието

• 38 Стр. +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Макларън са поканени пред ССМС във връзка със случилото се в Австралия Rate Topic: ***** 1 Votes

#1 Потребителят е офлайн   Dragonfly Икона

• Почетен пъдар
  • РипванеРипванеРипванеРипванеРипванеРипванеРипване
  • Преглед на галерията
  • Група: Потребители
  • Регистриран: 22-Aug 04
  • Град:EU
  • Отбор:Без отбор

Posted 07 April 2009 - 17:59

http://www.fia.com/en-GB/mediacentre/press...es/wmsc_ex.aspx

Цитат

Vodafone McLaren Mercedes has been invited to appear before an extraordinary meeting of the FIA World Motor Sport Council in Paris on Wednesday, 29 April, 2009, to answer charges that, in breach of Article 151c of the International Sporting Code

Водафон Макларън Мерцедес са поканени да се явят пред извънредно заседание на Световния съвет по моторни спортове на ФИА в Париж на 29 Април 2009 г., понеделник, за да отговорят по обвинения че, в нарушение на чл.151с от Международния спортен кодекс:
- на 29 Март 2009 са заявили пред стюардите на ГП на Австралия, че не са давани инструкции на Хамилтън, в кола №1 да пропусне Трули в кола №9 да мине пред него, когато и двете коли са се движели зад Кола за сигурност, знаейки, че това твърдение е неистина;

- направили са така, че техният пилот и текущ световен шампион Хамилтън да потвърди тези неверни твърдения пред стюардите;

- въпреки че са съзнавали, че като директен резултат от това невярно твърдение друг пилот и съперничещ отбор са били наказани, не са направили никакъв опит да бъде коригирана ситуацията, както чрез непосредствен контакт с ФИА, така и по някакъв друг начин;

- на 2 Април 2009 г., при повторното изслушване пред стюардите от ГП на Австралия (проведено в Малайзия) не направиха никакъв опит да коригират невярното твърдение от 29 Март, а напротив, продължиха да поддържат тезата, че твърдението им е истина, независимо че им бе позволено да прослушат записите от инструкциите на отбора към Хамилтън да пусне Трули пред себе си и им бе дадена повече от една възможност да се коригират;

- на 2 Април 2009 г., по време на второто изслушване от стюардите, принудиха своя пилот Хамилтън да продължи да потвърждава истинността на невярното твърдение от 29 Март, като в същото време знаеха, че казаното от него пред стюардите не е истина.
0

#2 Потребителят е офлайн   КИМИ_ФЕН ™ Икона

• Шампион
  • Преглед на галерията
  • Регистриран: 11-Oct 05
  • Град:София
  • Отбор:McLaren

Posted 07 April 2009 - 18:06

както написах в темата за слуховете,утекохме и тая година...
0

#3 Потребителят е офлайн   Dragonfly Икона

• Почетен пъдар
  • Преглед на галерията

Posted 07 April 2009 - 18:25

От неделя насам това витаеше във въздуха и дори давах тук линкове към подобни материали.
Личното ми мнение е, че Макларън глупаво дадоха повод на Макс да размаха брадвата над главите им и нищо добро май не се очертава. Ние феновете сме заплашени от опетняването с политика на един очертал се много интересен сезон, какъвто не е имало в перспектива от средата на деветдесетте години насам.
Аз лично много съжалявам за случилото се, защото (предполагам и на вас) ми писна от политика и задкулисни игри. Не мога обаче да съм изцяло в подкрепа на отбора на Макларън, защото тяхното ръководство пък май въобще не може да прави изводи и не си знае интересите.
От мащаба на очертаващия се скандал и разправа, спечелената с цената на премълчаване на истината 1 точка в повече в Австралия, просто не може по никакъв начин да оправдае предизвиканата лавина.

Друго, което ми прави впечатление във формулировката на документа е, че Луис Хамилтън се поставя в ролята на жертва на политиката на отбора и е отделен от пряката вина. Поне на мен така ми се струва, а и имаше такива коментари в британските медии за договорка между неговият мениджър и баща Антъни Хамилтън с Макс Мозли, за когото поне към момента Луис Хамилтън е ценен с присъствието си на пистата.
0

#4 Потребителят е офлайн   КИМИ_ФЕН ™ Икона

• Шампион
  • Преглед на галерията

Posted 07 April 2009 - 18:31

Аз да попитам,как садо-мазо Мозли има гьонсурат за подобно нещо??? ;)/>
Перверзника неден си отмъщава,то е ясно!А наще са глупаци,нима не знаят,че оня с каучуковите гащи ги дебне само да кихнат?!
Само една забележка да отправя към Вивко и другите фенове,които се насират от кеф,когато ние феновете на Макларън страдаме:НЕ МИ ПУКА!Първо защото поне засега не сме в борбата за СШ тая година и второ,понеже претръпнах! :P/>

This post has been edited by КИМИ_ФЕН ™: 07 April 2009 - 18:36

0

#5 Потребителят е офлайн   felicity Икона

• AVANTI!
  • РипванеРипванеРипванеРипванеРипванеРипване
  • Група: Маршали
  • Регистриран: 26-Jun 07
  • Град:Maranello
  • Отбор:Scuderia Ferrari

Posted 07 April 2009 - 18:32

аз напълно подкрепям мнението на Драгона.

съжалявам, че пак ще има мръсни политически игри и отсъждания, които биха развалили удоволствието на всеки фен на спорта от очертаващия се много интересен сезон. но не мога и да не кажа, че Макларън сами се набутаха между шамарите с действията си. за хора, които знаят, че са следени адски изкъсо, поведението им изглежда най-малко глупаво.

а както изглежда това е най-голямата част от простотията им:

Цитат

on 2 April, 2009, at a second hearing before the stewards of the Australian Grand Prix, (meeting in Malaysia) made no attempt to correct the untrue statement of 29 March but, on the contrary, continued to maintain that the statement was true, despite being allowed to listen to a recording of the team instructing Hamilton to let Trulli past and despite being given more than one opportunity to correct its false statement

от друга страна притеснителен е и размерът на евентуалното наказание. сега не е 2007 и Макларън не са в борбата за титлите, така че могат да го отнесат много яко... -_-/>

This post has been edited by felicity: 07 April 2009 - 18:39

0

#6 Потребителят е офлайн   Feanor Икона

• Federer Fan
  • РипванеРипванеРипванеРипванеРипване
  • Преглед на галерията
  • Регистриран: 30-Jun 05
  • Интереси:Ф1, тенис, футбол, природа, изкуства

Posted 07 April 2009 - 18:32

Има и по-важни неща, станалото-станало, както се видя излъгали са и си поеха вината, но е минало, едва ли ще се повтори. Какъв е смисълът да се задълбочава в наказания които да отнемат зрителският интерес от състезанията. Все пак само началото на сезона е още!

Преглед на мнениетоКИМИ_ФЕН ™ написа на 07.04.2009 - 19:31:

Аз да попитам,как садо-мазо Мозли има гьонсурат за подобно нещо??? ;)/>
Перверзника неден си отмъщава,то е ясно!А наще са глупаци,нима не знаят,че оня с каучуковите гащи ги дебне само да кихнат?!

Е нали ако ни направи някоя мръсотия Рон пак ще му намери някое видео от което няма и да смее да се покаже публично, пък може и по-пикантна информация да сложи сега. Все пак не забравяйте че има много повече свободно време сега като не е шеф на тима. :muhaha:/> :rolleyes:/>

This post has been edited by Feanor: 07 April 2009 - 18:35

0

#7 Потребителят е офлайн   КИМИ_ФЕН ™ Икона

• Шампион
  • Преглед на галерията

Posted 07 April 2009 - 18:39

И много ми е интересно Чарли Уайтинг какви лъжи ще измисли тоя път?Пиатли са го,какво ли е отговорил?Или това е друг въпрос,а :)/>
0

#8 Потребителят е офлайн   Dragonfly Икона

• Почетен пъдар
  • Преглед на галерията

Posted 07 April 2009 - 18:46

Чарли този път май въобще не е отговорил. Той не е и длъжен де, както някои погрешно си мислят. Аз пък ако съм шеф в Мкл, след Спа 2008, въобще не бих си правил труда да го питам.

За мен нещата трябваше да приключат до тук - наказанията дадени, справедливостта възстановена и точка.
Но пред Мозли отново се очертава златна възможност да убие с един куршум няколко заека, включително и да разбие асоциацията на отборите или поне да принизи техния имидж и тежестта на решенията им.
С осигурен медиен интерес и присъствие на първите страници за дълго време. Не знам дали може да се намеси външна организация. Доколкото знам, ФИА оперира в зоната на Европейския съюз, защото преди време бяха заплашени от санкции заради телевизионните права и монополното право на ФОМ, притежавана от Бърни.
Това вече не е спорт, а нестихващ скандал.
0

#9 Потребителят е офлайн   DARTH VADER Икона

• LORD OF DESTRUCTION
  • Преглед на галерията
  • Регистриран: 18-Feb 05
  • Град:DARK SIDE
  • Интереси:Dark side of force
  • Отбор:Scuderia Ferrari

Posted 07 April 2009 - 19:09

Преглед на мнениетоКИМИ_ФЕН ™ написа на 07.04.2009 - 19:06:

както написах в темата за слуховете,утекохме и тая година...

мдам, каквото сам си направиш и друг не може да ти направи 8-)/>
0

#10 Потребителят е офлайн   popai2008 Икона

• Втори пилот
  • РипванеРипванеРипванеРипване
  • Регистриран: 10-May 08

Posted 07 April 2009 - 20:12

Щеше да бъде шокирашо Мозли да не се възползва от ситуацията и да не се опита да удари секирата на макларън. Единственото спасение е кризата и това че не би трябвало дъ събере подкрепа от дори конкурентите на макларън. Все пак в момента когато не се знае кой отпада кой оцелява не биха стигнали твърде далеч. Но пък кой знае.....

пп А може би е хубаво. Веднъж завинаги да свърши тая мъка щото то ще продължи инак и занапред.
0

Препоръчваме ви:

Share this topic:

• 38 Стр. +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users