Club S1 Форуми: Крис Бенгъл напусна БМВ - Club S1 Форуми

Преход към съдържанието

• 7 Стр. +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Крис Бенгъл напусна БМВ Rate Topic: -----

#1 Потребителят е офлайн   Rumen1 Икона

• Млад талант
  • РипванеРипванеРипване
  • Група: Потребители
  • Регистриран: 05-Apr 07
  • Отбор:Без отбор

Posted 03 February 2009 - 15:48

Всъщност Бенгъл напусна цялата автоиндустрия, но според мен за истинските фенове на БМВ най-важното е, че той вече няма да е част от БМВ Груп и няма повече да се занимава с дизайна на автомобилите им.

http://www.clubs1.bg/novina.php?n=7165
0

#2 Потребителят е офлайн   godsdog Икона

• Вицешампион
  • РипванеРипванеРипванеРипванеРипванеРипване
  • Преглед на галерията
  • Регистриран: 20-Oct 08
  • Интереси:много
  • Отбор:Scuderia Ferrari

Posted 03 February 2009 - 16:44

Според някои хора Бенгъл доведе дизайна на БМВ до ново ниво. Според други - тотално го опропасти :)/>

Аз съм от вторите  :rolleyes:/> На мен поне няма да ми липсва отсъствието му от автоиндустрията...
0

#3 Потребителят е офлайн   ivanalesi Икона

• Ferrari Pilota Avanzato
  • РипванеРипванеРипванеРипванеРипванеРипванеРипване
  • Група: Маршали / Новинари
  • Регистриран: 16-Jan 04
  • Интереси:Жан Алези, Ф1, Фелипе Маса, Физико, Колин МакРий, Форд Рали Тим, Алфа Ромео

Posted 03 February 2009 - 22:05

А честито, да ходи да прави дизайна на ВиК тръби, поне са под земята :)/>
0

#4 Потребителят е офлайн   lamborghini miura sv Икона

• Forza Ferrari
  • Преглед на галерията
  • Регистриран: 17-Aug 06
  • Град:София и Центъра на вселената
  • Интереси:яка музика , яки коли , ядинье пиенье и така нататък...<br />може и някоя готина книжка. Въобще к'вото ти идва на ума.

Posted 04 February 2009 - 17:21

Като цяло и аз не одобрявам неговия дизайн , но има и някои добри БМВ-та. Проблема не е че колите му са грозни , а че феновете трудно могат да ги свържат с предишния стил на БМВ. Изчистен , строг, агресивен...
0

#5 Потребителят е офлайн   Rumen1 Икона

• Млад талант
  • РипванеРипванеРипване
  • Регистриран: 05-Apr 07

Posted 04 February 2009 - 17:55

Преглед на мнениетоlamborghini miura sv написа на 04.02.2009 - 17:21:

Проблема не е че колите му са грозни , а че феновете трудно могат да ги свържат с предишния стил на БМВ. Изчистен , строг, агресивен...

EXACTLY ОТНОВО! :D/>
0

#6 Потребителят е офлайн   VYTE Икона

• ТЪП
  • РипванеРипванеРипванеРипванеРипванеРипванеРипване
  • Преглед на галерията
  • Регистриран: 23-Aug 06
  • Град:Coventry UK
  • Интереси:Формула 1 , Автомобили , Тенис , Музика (Рок,Метъл и Техно)
  • Отбор:Renault

Posted 04 February 2009 - 20:16

Алилуя!

Аз лично много харесвах стария дизаин на БМВ,а с идването на Бангъл не остана нито една красива кола в цялата гама като изключи единицата и М3.
0

#7 Потребителят е офлайн   lamborghini miura sv Икона

• Forza Ferrari
  • Преглед на галерията
  • Регистриран: 17-Aug 06
  • Град:София и Центъра на вселената
  • Интереси:яка музика , яки коли , ядинье пиенье и така нататък...<br />може и някоя готина книжка. Въобще к'вото ти идва на ума.

Posted 05 February 2009 - 14:01

Аз лично харесвах само 3-ка купе и 5-ца седан. Обче може наследника му да продължи стила на Бенгъл...Във всеки случай не бива да се очаква да върнат в производство Е46 и Е39
0

#8 Потребителят е офлайн   Isatis Икона

• Втори пилот
  • РипванеРипванеРипванеРипване
  • Група: Маршали
  • Регистриран: 13-Mar 05
  • Град:Пловдив

Posted 05 February 2009 - 21:54

До ден днешен не мога да изясня за себе си дали Бенгъл е некадърен луд или гениално-проницателен дизайнер. Старият дизайн на БМВ (Е38/39/46) вече се беше изчерпал. По това време трябваше да се направи спешно нова линия, която да охарактеризира лицето на марката занапред. Линията, която наложи Крис, определено свърши своята задача - БМВ регистрираха рекорд след рекорд на тема продажби. А марката наистина се нуждаеше от нов облик - просто се опитайте да си представите наследник на е39, който да запазва дизайна и линията на колата, но същевременно да изглежда достатъчно модерно за автомобил, който дебютира през 2004-а година. Навремето същият момент е бил с Е36-цата на Клаус Луте - изведнъж се къса с дизайна на Е30 и се представя тройка с изцяло различно излъчване - немалко от "феновете" са заклеймили модела като разочарование. Но в крайна сметка времето ги оборва. Отделен е моментът, че болшинството фенове са просто автокритици и малък процент са реалните клиенти на марката.
П.С. Е90 не беше отроче на Бенгъл, но тъй като беше поредният опит на марката да изглежда модерно и да бъде в крак със съвремието, 90% от форумните фенове го бяха заклеймили за творение на техния омразен дизайнер. Същевременно Е92 (тройката купе) е дело на същия дизайнер и те се гордеят, че е красива, тъй като не е дело на Бенгъл. Айде иди им угоди на такива :)/>
0

#9 Потребителят е офлайн   godsdog Икона

• Вицешампион
  • Преглед на галерията
  • Регистриран: 20-Oct 08
  • Интереси:много

Posted 05 February 2009 - 22:10

То и Ягуар в момента се мъчат да скъсат със стария дизайн и да наложат нова линия и виж какво се получава - новия XF изглежда изключително добре. Иън Калъм се справя много добре към момента. Почти няма коментари, че линията, която той налага в Ягуар е ,,странна", докато същото не може да се каже за БМВ и Бенгъл  :rolleyes:/>
0

#10 Потребителят е офлайн   Isatis Икона

• Втори пилот
  • РипванеРипванеРипванеРипване
  • Група: Маршали
  • Регистриран: 13-Mar 05
  • Град:Пловдив

Posted 05 February 2009 - 22:32

Да, но в момента има нещо като ренесанс на автомобилния дизайн - Мазда 6, Форд Мондео, Опел Инсиния, ако щеш дори и в ниския клас, където един Хюндай (i30) и Киа(C'eed) вече изглеждат невероятно добре. Да не говорим за Астъни, Скайлайни и т.н. За мен специално издънките на тема дизайн са доста по-голяма рядкост от онези години (пример - последната Вектра, предпоследното Мондео).
С времето също и възприемането на дизайна на даден автомобил се променя. Аз лично няма да забравя какви ми бяха първите впечатления, когато видях за пръв път Е39 на оригинален проспект на БМВ. Бях много озадачен от сплесканата предница, която ми се струваше адски нехармонираща си с останалата част на колата. А днес Е39 за мен е един от най-изящните и хармонични автомобили на БМВ.
0

Препоръчваме ви:

Share this topic:

• 7 Стр. +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users