Шумахер бил пред отказване след смъртта на Сена
Posted 18 July 2007 - 12:59
Шумахер бил пред отказване след смъртта на Сена :rolleyes:/>
Cедемкратният световен шампион Михаел Шумахер, който прекрати кариерата си този сезон, разкри изключително любопитни и дори сензационни подробности от своята кариера пред немския вестник "Зюдойче цайтунг". Той се изповяда, че е бил пред отказване от Формула 1 още през 1994 г., след смъртта на идола си Айртон Сена и австриеца Роланд Ратценбергер на пистата "Имола". Потресен от смъртта на Сена, той пропусна погребението на трикратния шампион.
"Наистина не отидох да се сбогувам със Сена, но в онези моменти трябваше да остана сам със себе си и да реша дали трябва да продължа във Формула 1, или да се откажа, заяви Шуми. - Тогава си задавах въпроса "Означават ли все още Формула 1 и състезанията нещо съществено за мен". После отидох специално на тестовете на тима ни "Бенетон". Търсех отговора на въпроса дали още мога да карам и доставя ли ми спортът удоволствие. Не исках да показвам своите емоции пред публика, а ги запазих за по-късно, когато заедно с жена ми Корина посетихме гроба на Айртон в Сао Пауло". В крайна сметка състезателят у мен надделя и реших, че трябва да продължа".
http://politika.bg/sport/article?sid=&...4183&eid=64
Posted 18 July 2007 - 15:36
Цитат
Както се знае Сена е бил увит с флага на една държава (няма да споменвавам ,коя е тя заради играта на формула1.бг ,не защото съм останал за 10 точки ,а защото мисля ,че на този въпрос всеки сам трябва да намери отговора ,а и смятам ,че ще е добре да се спазва и спортсменството и т.н много се оплеснах).Защо тогава Мишо не е развял Бразилския флаг на стълбичката на победитителите на акт съпричястност със съдбата на идиола му (аз поне затокова нещо незнам) имам предвид не за състезанието на Имола ,а за някое от следващите състезания до края на сезон 1994.
Posted 18 July 2007 - 15:42
Колкото до съпричастността на Шуми - той си я показа, но доста по-късно, на Монца през 2000 г.
Posted 18 July 2007 - 15:49
Един друг въпрос, който е по-свързан с темата, Сена и шумахер въобще били ли са някога близки, че немеца непрекъснато го споменава ? Според мен за да ти повлиае смърта на даден човек СИЛНО (но наистина СИЛНО, така както твърди шумахер), то ти трябва да си близък с него, близки съперници както бяха Сена и Прост и близки приятели, да не ме нападнат шумахеристите но всичко останало си е чист популизъм . За съперничество между Сена и шумахер не може да говориме, но бяха ли те приятели ?
This post has been edited by vinse: 18 July 2007 - 15:56
Posted 18 July 2007 - 16:14
ако се вярва на профила ти, тогава си бил на 12 години. Ти на живо ли си го гледал или съдиш по клипчета-монтажи в тубата? Защото има такива зловредни монтажчета. Празненство тогава така или иначе нямаше. Предният ден беше загинал Ратценбергер.
Камиона,
не знам защо въобще може да смяташ за аргумент размахването на бразилския флаг. Най-малкото, защото ще го накажат него и отбора за нарушаване на ритуала.
Posted 18 July 2007 - 16:19
vinse написа на 18.07.2007 - 16:04:
Няма жива сила, която да ме накара да мисля, че ПРЕДИ края на състезанието НЯКОЙ ОТ ПИЛОТИТЕ е знаел за смъртта на Сена. Франк Уилямс може би, Бърни също - не не и някой пилот ;)/>.
vinse написа на 18.07.2007 - 16:49:
Един друг въпрос, който е по-свързан с темата, Сена и шумахер въобще били ли са някога близки, че немеца непрекъснато го споменава ? Според мен за да ти повлиае смърта на даден човек СИЛНО (но наистина СИЛНО, така както твърди шумахер), то ти трябва да си близък с него, близки съперници както бяха Сена и Прост и близки приятели, да не ме нападнат шумахеристите но всичко останало си е чист популизъм . За съперничество между Сена и шумахер не може да говориме, но бяха ли те приятели ?
Съжелявам друже казвал съм го преди, казвам го и сега. М.Шумахер е пилот. Като оставиш на страна титлите, рекордите и всичко друго той е човек като мен и теб. Та мислиш ли, че се е радвал на нечия смърт и то на почетната стълбичка ;)/>
Posted 18 July 2007 - 17:16
Dragonfly написа на 18.07.2007 - 17:14:
не знам защо въобще може да смяташ за аргумент размахването на бразилския флаг. Най-малкото, защото ще го накажат него и отбора за нарушаване на ритуала.
Интересно е ,че Сена този факт ако е истина не го е интересувал.Интересна подробност.
Интересно и как ще наложат наказанието на отбора след като Шумахер и Бенетон показват съпричастнос със скрабта на цяла Бразилия ,няма как просто това да стане ,защото много голям автогол ще си набутат Фиа.
Posted 18 July 2007 - 17:19
Винс, а щом на Шумахер тогава не му е пукало, защо за ГП на Монако той организира буквално, цялата работа с разпънатия флаг на Бразилия с лика на Сена на него и всички пилоти го почитат с едноминутно мълчание. Аз съм го гледал. Да, на запис, но съм го гледал.
Препоръчваме ви: